لیست اختراعات هادي باقري
از جمله مشكلات عدس در جهان، وجود مواد خارجي در توده عدس برداشت¬شده مي¬باشد. جداسازي ناخالصي از توده عدس توسط روش¬هاي سنتي، از نظر فيزولوژي اولاً نادرست است، زيرا هيچ¬گونه شرايط فيزيولوژيكي، شيميايي در آن لحاظ نشده است، ثانياً راندمان جدايش ناخالصي توسط اين روش سنتي پايين و در اين شرايط كيفيت محصول نهايي كاهش مي¬آيد و ثالثاً از نظر اقتصادي، استفاده از روش¬هاي سنتي، انرژي بالاتر و زمان بيشتري را در بر دارد، كه با توجه به بالا رفتن هزينه حامل¬هاي انرژي، سبب كاهش درآمد براي كشاورزان و فعالان در زمينه صنايع غذايي بخصوص شركت¬هاي صنايع كنسرو سازي مي¬گردد. از روش هاي سنتي مورد استفاده جهت خلوص حبوبات دستگاه بوجاري مي¬باشد. دستگاه بوجاري از يك موتور الكتريكي و يك بادبزن و سيني غربال تشكيل شده است كه هيچ تغيير خاصي در آن نمي¬توان اعمال نمود. بدين¬منظور در ابتدا با ضميمه نمودن موتور الكتريكي شماره 2، غربال¬هاي جديد با سطح مقطع مناسب، تعيين شيب غربال¬ها، مكانيزم چند ميله¬اي، ياتاقان، ميله خارج از مركز و تعيين فركانس مناسب سيني غربال¬ها، به تغيير دستگاه بوجاري براي عدس پرداخته شد. در نهايت با داشتن اين پارامترها دستگاه بوجاري جديد با شرايط مخصوص عدس، طراحي و ساخته شد.
دستگاه برشته كن آجیل، خشكبار و دانه ها با استفاده از امواج تشعشعی الكترومغناطیس در محدوده مادون قرمز
در روش هاي مرسوم از سطح داغ و يا هواي داغ براي برشته كردن استفاده مي شود كه زمان فرايند در اين روش ها طولاني بوده، فرايند به خوبي قابل كنترل نيست و كيفيت محثول به خوبي حفظ نمي شود و انرژي حرارتي زيادي اتلاف مي گردد. در دستگاه ساخته شده از اشعه مادون قرمز براي برشته كردن استفاده شده كه به دليل ايجاد گرما در سطح محصول (بر اساس جذب) گرم شدن محيط را به همراه نداشته و اتلاف حرارتي كمي اتفاق مي افتد، راه اندازي سيسيتم بسيار سريع صورت مي گيرد و تابش اشعه و توليد گرما در سطح محصول نيز به صورت آني قابل كنترل مي باشد. به طور كلي برخي از ويژگي هاي بارز دستگاه ساختهشده عبارتند از: -قابليت استفاده در صنعت، منازل و آزمايشگاهها براي برشته كردن محصولات كشاورزي را دارد. -هزينه ساخت اين دستگاه پائين و آلودگي براي محيطزيست ندارد. -در اين دستگاه به دليل استفاده از اشعه مادونقرمز براي تامين انرژي حرارتي سرعت برشته كردن را بالابرده و همچنين كيفيت محصول توليدي افزايشيافته است. -كيفيت محصول بهتر حفظ مي شود. -مدت زمان برشته كردن كمي كاهش مي يابد.
هدف از اين تحقيق ، مطالعه طراحي، ساخت خشك كن خورشيدي است كه بتوان محصول گوجه فرنگي را در شرايط مختلف آزمايش خشك نمود. براي اين هدف يك خشك كن خورشيدي ساخته شد. اين خشك كن داراي يك جمع كننده خورشيدي، فن الكتريكي، محفظه حامل سيني هاي محصول و شاسي جهت حمل و نقل دستگاه مي باشد. قسمت هاي مختلف دستگاه در ابتدا از طريق روابط رياضي و تجربي موجود طراحي و سپس ساخته شد. در اين سيستم خورشيدي جمع كننده از نوع صفحه جاذب ساده بود كه مساحتي برابر 1/95 متر مربع را به خود اختصاص داد. سيستم پرتابل مذكور به دليل استفاده از مواد اوليه سبك و ارزان داراي قسمت پايه پاييني بوده، همچنين سيستم خورشيدي ساخته شده به راحتي قابل استفاده و داراي قدرت مانور بالايي مي باشد. در سيستم مذكور بدليل استفاده از عايق پشم شيشه تلفات حرارتي بطور چشمگيري كاهش يافته است. با تغييرات جزئي در سيستم مذكور، سيستم خورشيدي قابليت تعقيب نور خورشيد را داشته كه بالتبع آن گرماي توليدي در سيستم افزايش يافته و زمان خشك شدن محصول گوجه فرنگي كاهش مي يابد.
موارد یافت شده: 3